Pagrindinis / Kulinarija / Receptai / Morkų chalva

Morkų chalva

Nebrangus ir originalus desertas.

Produktai:
500 gramų morkų,
1,5 litro pieno,
mažas žiupsnelis šafrano,
1 žalioji citrina,
200 gramų cukraus,
50 gramų nuluptų ir sumaltų migdolų.

Kaip gaminti:

Morkas sutarkuokite smulkia tarka, pieną užkaiskite, sudėkite morkų masę ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, nudenkite puodą ir pavirkite 20 – 30 min.

Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nušluostykite ir patarkuokite žievelės. Suberkite į morkų ir pieno masę tarkuotą citrinos žievelę, šafraną ir cukrų. Plaktuvu plakite masę tol, kol visiškai ištirps cukrus. Toliau virkite masę ant vidutinio kaitrumo viryklės, kartais pamaišydami, kol ji taps tiršto kremo konsistencijos.

Į masę supilkite citrinos sultis, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite, tada dar kartą užvirinkite ir sudėliokite į dubenėlius.

[alert style=“white“] RekomenduojamMorkų kava [/alert]

PAMATYK

Čiobrelių sirupas

Čiobrelių sirupo receptas

čiobrelio žolės, vandens, 1 kg cukraus. Čiobrelio žolės prikimšti į litrinį stiklainį ir užpilti vandeniu ...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.