Pagrindinis / Kulinarija / Citrinų likeris (limoncello)

Citrinų likeris (limoncello)

Citrinų likerisApie 1 l likerio

5 citrinos
500 ml degtinės
1 st. vandens
1 st. cukraus

Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu, kruopščiai nuplaukite. Atsargiai nulupkite tik geltonąją žievelės dalį, kad likeris nebūtų kartus. Citrinų žieveles sudėkite į stiklainį ar kitą indą, užpilkite degtine, sandariai uždarykite ir apie savaitę laikykite kambario temperatūroje.

Vandenį ir cukrų supilkite į puodelį ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite.

Į aromatingąją degtinę supilkite visiškai atvėsusį sirupą. Sandariai uždarykite, pakratykite, kad susimaišytų. Palikite stovėti dar kelias dienas. Nukoškite citrinų žieveles ir supilkite likerį į švarų butelį.

Likeris skaniausias atšaldytas.

PATARIMAS. Galima į paruoštą likerį įdėti kelis šviežios mėtos lapelius ir palaikyti, kad prisigertų aromato.

PAMATYK

10 faktų apie saldainius

10 faktų apie saldainius

1. Pirmieji saldainiai atsirado Egipte. Kadangi tuo metu cukraus dar nebuvo, vietoje jo buvo naudojamas ...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.