5 citrinos
500 ml degtinės
1 st. vandens
1 st. cukraus
Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu, kruopščiai nuplaukite. Atsargiai nulupkite tik geltonąją žievelės dalį, kad likeris nebūtų kartus. Citrinų žieveles sudėkite į stiklainį ar kitą indą, užpilkite degtine, sandariai uždarykite ir apie savaitę laikykite kambario temperatūroje.
Vandenį ir cukrų supilkite į puodelį ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite.
Į aromatingąją degtinę supilkite visiškai atvėsusį sirupą. Sandariai uždarykite, pakratykite, kad susimaišytų. Palikite stovėti dar kelias dienas. Nukoškite citrinų žieveles ir supilkite likerį į švarų butelį.
Likeris skaniausias atšaldytas.
PATARIMAS. Galima į paruoštą likerį įdėti kelis šviežios mėtos lapelius ir palaikyti, kad prisigertų aromato.