Pagrindinis / Kulinarija / Moliūgų džemas

Moliūgų džemas

Moliūgų džemas

Ingredientai

Moliūgai: 1500 g
Cukrus: 1 kg
Apelsinai: 2 vnt.
Citrinos: 3 vnt.
Gvazdikėliai: 8 vnt. (6-8)

Kaip gaminti

1. Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais.

2. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.

3. Vaisių nelupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, padalykite juos į keturias dalis.

4. Moliūgus ir vaisius sudėkite į puodą, užpilkite 1 l vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 30 min.

5. Suberkite cukrų, įmeskite gvazdikėlius, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukrus. Pavirkite dar pusvalandį.

6. Karštą džemą supilkite į stiklainius ir užsukite. Auksinės spalvos aromatingas moliūgų džemas tiks su blynais, varškės apkepu ar košėmis.

PAMATYK

Faktai apie arbata

10 įdоmių fаktų арie аrbаtą

10 įdоmių fаktų арie аrbаtą 1. аrbаtа gаminаmа iš medžiо „Cаmelliа sinesis“ lарų. Nоrs medis ...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *