Ingredientai
Moliūgai: 1500 g
Cukrus: 1 kg
Apelsinai: 2 vnt.
Citrinos: 3 vnt.
Gvazdikėliai: 8 vnt. (6-8)
Kaip gaminti
1. Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais.
2. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
3. Vaisių nelupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, padalykite juos į keturias dalis.
4. Moliūgus ir vaisius sudėkite į puodą, užpilkite 1 l vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 30 min.
5. Suberkite cukrų, įmeskite gvazdikėlius, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukrus. Pavirkite dar pusvalandį.
6. Karštą džemą supilkite į stiklainius ir užsukite. Auksinės spalvos aromatingas moliūgų džemas tiks su blynais, varškės apkepu ar košėmis.