Pagrindinis / Kulinarija / 12 naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui

12 naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui

Žurnalas „Forbes” paskelbė sąrašą pačių naudingiausių žmogaus organizmui produktų.

Didelis dėmesys būvo skirtas į produktuose esančius vitaminus ir mineralus, bei jų gydomąsias savybes nuo (infarkto, insulto, vėžio, spaudimo).

12-kos produktų sąrašą pradeda uogos: avietė, mėlynė, žemuogė. Šios kiekvienam žinomos mūsų miškų gėrybės turi itin daug antioksidantų ir ląstelienos.

Sumažinti onkologinių ligų vystymosi riziką padeda riešutai ir ankštinės daržovės. Be to, šie produktai padeda išvengti antsvorio bei cukrinio diabeto.

Kad ir kaip būtų keista, labai svarbi pasirodė esanti riebi žuvis, kadangi ji gelbsti nuo padidėjusio kraujo spaudimo, širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų bei teigiamai veikia smegenų veiklą.

Iš gyvulinės kilmės maisto produktų geriausiai įvardinti tik kiaušiniai. Bet jokių būdu jis neturi būti keptas. Anot specialistų geriausiai kiaušinį vartoti minkštai virta.

Iš organizmo puikiai pašalinti toksinus padės brokoliai ir pekino kopūstas.

Nepastebėti liko svogūnai ir česnakai. Tai puiki priemonė sustiprinti imunitetą. Bet labai svarbu šias daržoves vartoti žalias, dedant i salotas.

PAMATYK

Faktai apie arbata

10 įdоmių fаktų арie аrbаtą

10 įdоmių fаktų арie аrbаtą 1. аrbаtа gаminаmа iš medžiо „Cаmelliа sinesis“ lарų. Nоrs medis ...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *